Matamata i le Nissan fou mata'utia "fale gaosimea" fai taavale

Ua fa'alauiloa e Nissan le laina sili ona maualuga o le gaosiga e o'o mai i le taimi nei ma ua tu'uina atu i le fa'atupuina o se fa'agasologa o le gaosiga e leai se fa'avevela mo ana ta'avale e sosoo ai.
I le fa'aaogaina o tekinolosi fa'akomepiuta lata mai, na amata ai galuega a le Nissan Smart Factory i lenei vaiaso i Tochigi, Iapani, e tusa ma le 50 maila i matu o Tokyo.
Na faʻasoa e le taʻavale se vitio o loʻo faʻaalia ai le falegaosimea fou, lea o le a gaosia ai taʻavale e pei o le Ariya eletise eletise fou e lafo i le Iunaite Setete i le 2022.
E pei ona faʻaalia i le vitio, o le Nissan Smart Factory e le gata na te gaosia taʻavale, ae o loʻo faʻatinoina foi suʻesuʻega lelei sili ona auiliili e faʻaaoga ai robots ua faʻapipiʻiina e suʻe ai mea mai fafo e laʻititi e pei o le 0.3 mm.
Fai mai Nissan na ia fausia lenei fale gaosi oloa i le lumanaʻi e fausia ai se faiga e sili atu ona lelei le gaosiga o le siosiomaga, aʻo fesoasoani foi ia sili atu ona lelei le taulimaina o tagata matutua o Iapani ma le le lava o tagata faigaluega.
Fai mai le taʻavale, o le fale ua mamanuina foi e fesoasoani ai e tali atu i "tulaga faʻapisinisi i matata o le eletise, faʻataʻitaʻiga o taavale, ma fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga ua faʻatupuina ai le fausaga o taavale ma galuega sili atu ona laʻititi ma faigata."
I nai tausaga o lumanaʻi, o loʻo fuafua e faʻalautele le mamanu fale gaosi oloa i le tele o nofoaga i le salafa o le lalolagi.
O le auala fou na faalauiloa e Nissan ua saunia ai le auala mo ana gaosiga o le lalolagi e avea ma carbon neutral i le 2050. E faʻamoemoe e ausia ana sini e ala i le faʻaleleia o le malosi ma meafaitino lelei o le fale gaosimea.
Mo se fa'ata'ita'iga, o se vali fa'ato'a fa'avae vai e mafai ona vali ma tao fa'atasi le tino o le ta'avale u'amea ma fa'ama'i palasitika.Fai mai Nissan o lenei faiga fa'asao malosi e fa'aitiitia ai le fa'aosoina o le carbon dioxide i le 25%.
O loʻo iai foʻi le SUMO (faʻapipiʻi faʻapipiʻi i lalo o le fogafale), o le faʻapipiʻiina o vaega fou a Nissan, lea e mafai ona faʻafaigofieina le ono-vaega faʻagasologa i le tasi gaioiga, ma faʻasaoina atili ai le malosi.
E le gata i lea, fai mai Nissan o le eletise uma o loʻo faʻaaogaina i lona fale fou o le a iu lava ina sau mai le malosi faʻafouina ma / poʻo faʻatupuina e suauʻu suauʻu i luga ole nofoaga e faʻaaoga ai isi suauu.
E le o manino pe fia ni tagata faigaluega o le a suia e le falegaosimea fou fou a Nissan (matou te manatu o le a faʻaauau pea ona faʻaaogaina lona manogi faʻamaonia).I aso nei, o le tele o tagata faigaluega o loʻo galulue i fale gaosi taʻavale e tumu i robots o loʻo tausia pe toe faʻaleleia meafaigaluega, poʻo suʻesuʻega faʻafitauli e tulaʻi mai i taimi o asiasiga lelei.O nei tulaga o lo'o taofia i le fale fou a Nissan, ma o lo'o fa'aalia i le vitio tagata o lo'o galulue i totonu o le potu fa'atonu.
I lana faʻamatalaga e uiga i le fale fou a Nissan, na taʻua ai e Hideyuki Sakamoto, sui peresitene sili o le gaosiga ma le faʻatauina o filifili i Nissan: O loʻo feagai le pisinisi taʻavale i se vaitau o suiga tetele, ma e faʻanatinati e foia luitau o le tau o le lalolagi.
Na ia faʻaopopoina: I le faʻalauiloaina o le Nissan Smart Factory polokalame i le lalolagi atoa, e amata mai i le Tochigi Plant, o le a sili atu ona tatou fetuutuunai, lelei ma aoga e gaosia ai taʻavale a le isi tupulaga mo se sosaiete faʻasaʻo.O le a faʻaauau pea ona faʻalauiloa le gaosiga o mea fou e faʻatamaoaigaina ai olaga o tagata ma lagolagoina le tuputupu aʻe o Nissan i le lumanaʻi.
Fa'aleleia lou olaga.O faiga fa'atekinolosi e fesoasoani i le aufaitau e va'ai toto'a i le lalolagi fa'atekonolosi fa'avavevave e ala i tala fou uma, iloiloga matagofie o oloa, fa'amatalaga malamalama ma fa'aaliga tulaga ese.


Taimi meli: Oke-20-2021