O lo'o fa'atupuina e le kamupani masini masini fa'a-Saina VisionNav le $76 miliona i le $500 miliona fa'atatau

O robots faʻapisinisi ua avea ma se tasi o vaega tekonolosi sili ona vevela i Saina i tausaga talu ai, aʻo faʻamalosia e le atunuʻu le faʻaogaina o tekinolosi faʻapitoa e faʻaleleia ai le lelei o le gaosiga o fola.
VisionNav Robotics, lea e taulai atu i forklifts tutoʻatasi, stackers ma isi logistics robots, o le gaosi Saina aupito lata mai o robots alamanuia e maua tupe. Fa'asologa C fa'atupega ta'amilosaga e ta'ita'ia e le saini tele e tufaina mea'ai a Meituan ma le kamupani fa'apisinisi iloga a Saina 5Y Capital.financing.O lona IDG o lo'o i ai nei teufaafaigaluega, kamupani matua a TikTok ByteDance ma Xiaomi na faavaeina Lei Jun's Shunwei Capital na auai foi i le taamilosaga.
Na faavaeina i le 2016 e se vaega o PhDs mai le Iunivesite o Tokyo ma le Iunivesite o Saina o Hong Kong, VisionNav e sili atu i le $500 miliona lona tau i lenei taamilosaga, mai le $393 miliona ina ua tau i le 300 miliona yuan ($47) ono masina. ago.million) i lana faasologa C faʻatupeina, na taʻu atu ai TechCrunch.
O le faʻatupega fou o le a faʻatagaina ai le VisionNav e teu faʻafaigaluega i le R&D ma faʻalauteleina ona faʻaoga mataupu, faʻalauteleina mai le taulaʻi atu i luga o le faʻataʻitaʻiga ma le faʻasolosolo faʻasolosolo i isi gafatia e pei o le faʻapipiʻiina ma le utaina.
Don Dong, le sui peresitene o le kamupani i le lalolagi atoa, fai mai o le ki i le faaopoopoina o vaega fou o le aoaoina ma le faaleleia o le amataga o le polokalama algorithms, ae le o le atiina ae o meafaigaluega fou. .”
O se luʻitau tele mo robots o le iloa lelei ma le faʻatautaia o le lalolagi o loʻo siomia ai i latou, o le tala lea a Dong. , sa taugata tele mo le faʻaaogaina tele i ni nai tausaga talu ai, ae o lona tau na faʻaitiitia e tagata taʻalo Saina e pei o le DJI o Livox ma RoboSense.
“I le taimi muamua, sa masani ona matou saunia fofo i totonu.O lea la ua matou faalautele atu i le utaina o loli e leai ni avetaavale, lea e masani ona semi-i fafo, ma e mautinoa lava matou te galulue i le malamalama susulu.O le mafuaʻaga lena o loʻo matou tuʻufaʻatasia ai le vaʻaia ma le radar technology e Suʻe ai la matou robot, "o le tala lea a Dong.
VisionNav vaʻaia Pittsburgh-faʻavae Seegrid ma Farani-faʻavae Balyo o ona tagata tauva faʻavaomalo, ae talitonu o loʻo i ai se "tau lelei" i Saina, lea o loʻo i ai ana gaosiga ma galuega R & D. O le amataga ua uma ona lafoina robots i tagata faʻatau i Southeast Asia, East Asia, ma Netherlands, Peretania ma Hanikeri. O lo'o fa'atūina kamupani laiti i Europa ma le Iunaite Setete
O le amataga faʻatau atu ana robots i faiga faʻapaʻaga ma faiga faʻapipiʻi, o lona uiga e le aoina faʻamatalaga auʻiliʻili faʻatau, faʻafaigofie le tausisia o faʻamaumauga i maketi i fafo. faʻatusatusa i le vaega o loʻo i ai nei o le 30-40%. O le US o se tasi lea o ana maketi autu autu, aua o le fale gaosi oloa iina "e maualuga atu le aofaʻi o tupe maua nai lo Saina, e ui lava i le laʻititi o numera o forklifts," o le tala lea a Dong.
I le tausaga talu ai, o le aofaʻi o tupe maua a le VisionNav i le va o le 200 miliona ($ 31 miliona) ma le 250 miliona yuan ($ 39 miliona). O loʻo i ai nei le 'au e tusa ma le 400 tagata i Saina ma o loʻo faʻamoemoe e oʻo atu i le 1,000 tagata faigaluega i lenei tausaga e ala i le faʻamalosi malosi i fafo.


Taimi meli: Me-23-2022