O le tele o Apple ma Tesla sapalai ua taofia mo sina taimi le gaosiga i fale gaosi Saina e faʻafetaui ai manaʻoga o le malosi.

O le faʻatapulaʻaina fou a le malo o Saina i le faʻaaogaina o le malosi ua mafua ai le tele o faʻatau oloa a Apple, Tesla ma isi kamupani na faʻagata le tumau le gaosiga i le tele o fale gaosi Saina.
E tusa ai ma lipoti, e le itiiti ifo ma le 15 kamupani Saina na lisiina o loʻo gaosia mea eseese ma oloa fai mai ua taofia le gaosiga ona o le le lava o le eletise.
I aso talu ai nei, o le motusia o le eletise ma le motusia ua faʻagesegese pe tapunia pisinisi i totonu o Saina, ma faʻatupu ai ni faʻamataʻu fou i le tamaoaiga o Saina, ma e ono poloka atili ai le sapalai o le lalolagi aʻo leʻi oʻo i le vaitau faʻatauga o le Kerisimasi i Sisifo.
O le tele o kamupani sapalai o Apple, Tesla ma isi kamupani na taofia mo se taimi le tumau le gaosiga i le tele o fale gaosi Saina ina ia tausisia manaoga malosi malosi ma lamatia ai le sapalai o oloa faaeletoroni i le vaitau maualuga.O lenei gaioiga o se vaega o le faʻatapulaʻaina fou a le malo o Saina i le faʻaaogaina o le malosi a le atunuʻu.
E tusa ai ma Apple, o le taimi e taua tele, aua o le tekinolosi sauai ua faatoa faʻasalalau lana faʻasologa fou o le iPhone 13, ma talu ai ua tuai le taimi e tuʻuina atu ai mo faʻataʻitaʻiga iPhone fou, ua faʻatupulaʻia le toe faʻaleleia.E ui lava e le o aʻafia uma kamupani a Apple, o le gaosiga o vaega e pei o motherboards ma sipika ua taofia mo ni nai aso.
Faaalia e le au suesue, o loo faaletonu le tamaoaiga o le atunuu ona o le faaletonu o le gaosiga ona o le motusia o le eletise.Ae ui i lea, e tusa ai ma le Reuters, o le aufaipisinisi tetele e lua a Taiwanese, o le au gaosi chip United Microelectronics ma TSMC, fai mai o latou fale gaosi oloa i Saina o loʻo faʻagaioia masani.
O Saina o le lalolagi e sili ona tele le fa'atauina o le malosi ma le tele o le lalolagi e tu'uina atu le carbon dioxide.Na tapunia e le malo o Saina mo sina taimi le eletise i le tele o nofoaga tetele o fale gaosi oloa, e foliga mai e taofia ai le siisii ​​o tau mo le au gaosi malosi ma faʻaitiitia ai afu.
E tusa ai ma le lipoti lata mai, na faalauiloa ai e le kamupani Apple Unimicron Technology Corp ia Setema 26 e faapea o ana lala e tolu i Saina o le a taofia le gaosiga mai le aoauli ia Setema 26 seia oo i le vaeluaga o le po i le aso 30 o Setema e tausisia ai le tulafono a le malo i le lotoifale.E faapena foi, o le Apple's iPhone speaker component supplier ma Suzhou manufacturing plant owner Concraft Holdings Co., Ltd. na faasilasila mai o le a taofia le gaosiga mo aso e lima seia oo i le aoauli ia Setema 30, ae o le a faʻaaogaina suʻesuʻega e faʻafetaui ai manaʻoga.
I se faʻamatalaga, o le Taiwan's Hon Hai Precision Industry Co., Ltd. (Foxconn) lala o Eson Precision Ind Co Ltd na taʻua e faapea o le gaosiga o lona fale Kunshan o le a taofia mo se taimi seʻia oʻo ia Oketopa 1. E tusa ai ma se lipoti a Reuters, na fai mai le punavai o le Foxconn's Kunshan plant. sa "matua itiiti lava" aafiaga i le gaosiga.
O se tasi o punaoa na faaopoopo mai e faapea o Foxconn e tatau ona "fetuunai" se vaega itiiti o lona gaosiga gafatia iina, e aofia ai le gaosiga o komepiuta komepiuta e le o Apple, ae e leʻi matauina e le pisinisi se aafiaga taua i isi fale gaosi oloa tetele i Saina.Ae ui i lea, na fai mai le isi tagata e tatau i le kamupani ona siitia sifi a nisi o tagata faigaluega Kunshan mai le faaiuga o Setema i le amataga o Oketopa.
Talu mai le 2011, ua sili atu le koale na susunuina e Saina nai lo isi atunuu uma.E tusa ai ma faʻamatalaga mai le kamupani suauʻu BP, o Saina na maua le 24% o le faʻaogaina o le malosi o le lalolagi i le 2018. E faʻatatau e oʻo atu i le 2040, o Saina o le a pito i luga le lisi, e tusa ma le 22% o le faʻaaogaina o le lalolagi.
Na tuʻuina atu e le malo o Saina se fuafuaga mo le atinaʻeina o malosiaga faʻafouina ia Tesema 2016 e avea o se faʻaopoopoga i lana "13th Five-Year Fuafuaga" mo le atinaʻeina o socio-economic, e aofia ai le vaitaimi 2016-20.Na tautino e siitia le vaega o le malosi faʻafouina ma le faʻaaogaina o le malosi e le faʻaogaina i le 20% i le 2030.
I le 2017, e sili atu i le 30% o le malosi faʻafouina na gaosia i itumalo o Xinjiang ma Gansu i le itu i matu sisifo o Saina e leʻi faʻaaogaina.E mafua ona e le mafai ona tuʻuina atu le malosi i le mea o loʻo manaʻomia-o taulaga tetele i sasaʻe o Saina, pei o Shanghai ma Beijing, e faitau afe kilomita le va.
O lo'o tumau pea le koale ma totonugalemu o le tamaoaiga o Saina.I le 2019, na maua ai le 58% o le aofaʻi o le malosi o le atunuʻu.Saina o le a faʻaopoopoina le 38.4 GW o le gaosiga o le koale i le 2020, lea e sili atu ma le faatoluina le gafatia faʻapipiʻi i le lalolagi.
Ae talu ai nei, na taʻua ai e le Peresetene Saina o Xi Jinping, o le a le toe fausia e Saina ni fale eletise fou e fau ai le koale i fafo.Ua filifili le atunuu e faʻateleina lona faʻalagolago i isi punaoa malosi ma ua tauto e ausia le carbon neutrality i le 2060.
Fai mai Reuters, o le le lava o le sapalai o le koale, faʻamalosia tulaga faʻaoso, ma le malosi o le manaʻoga mai fale gaosi oloa ma alamanuia ua unaʻia ai le tau o le koale i le maualuga ma faʻamalosia ai Saina e faʻatapulaʻa le faʻaaogaina.
Talu mai Mati 2021, ina ua faʻatonuina e le pulega o le Inner Mongolia Province nisi o alamanuia mamafa, e aofia ai le faʻapalapala alumini, e faʻaitiitia lo latou faʻaogaina ina ia ausia ai le faʻaogaina o le malosi o le itumalo i le kuata muamua, o le tele o fale gaosi oloa a Saina o loʻo tauivi e taulimaina. fa'atasi ai ma tau o le eletise.Tulai ma fa'aoga tapula'a.
I le masina o Me o le tausaga nei, na maua ai e le au gaosi oloa i Saina Guangdong ma le tele o atunuu e auina atu i fafo manaʻoga tutusa e faʻaitiitia ai le taumafa ona o le vevela o le tau ma maualalo ifo nai lo tulaga masani o le gaosiga o le eletise eletise, e mafua ai le vevesi o fesoʻotaʻiga.
E tusa ai ma faʻamaumauga mai le National Development and Reform Commission (NDRC), le ofisa autu o fuafuaga a Saina, e naʻo le 10 mai le 30 itulagi i le atunuʻu tele o Saina ua ausia sini faʻasaoina o le malosi i le ono masina muamua o le 2021.
Na faalauiloa foi e le lala sooupu i le ogatotonu o Setema e faapea o itulagi e le ausia a latou sini o le a feagai ma faasalaga sili atu ona ogaoga, ma o le a nafa ma ofisa o le lotoifale mo le faatapulaaina o manaoga malosi i totonu o latou itulagi.
O le mea lea, o malo faʻapitonuʻu i itumalo o Zhejiang, Jiangsu, Yunnan ma Guangdong ua unaʻia kamupani e faʻaititia le eletise poʻo le gaosiga.
Ua logoina e nisi o kamupani o lo'o tu'uina atu le eletise i tagata fa'aoga mamafa e taofi le gaosiga i itula maualuga o le eletise (e mafai ona amata mai le 7 i le taeao i le 11 i le afiafi) pe tapunia atoa i le lua i le tolu aso o le vaiaso, ae o isi ua fa'atonuina e tapuni se'ia o'o i se isi fa'aaliga po'o le On. se aso patino, mo se faʻataʻitaʻiga, o le fale gaosi soya i Tianjin i sasaʻe o Saina o le a tapunia ia Setema 22.
O le aʻafiaga i luga o le alamanuia e tele, e aofia ai nofoaga faʻamalosi malosi e pei o le faʻafefeteina o le alumini, gaosiga o uʻamea, gaosiga o sima, ma le gaosiga o fetilaisa.
E tusa ai ma lipoti, e le itiiti ifo ma le 15 kamupani Saina na lisiina o loʻo gaosia mea eseese ma oloa fai mai o le le lava o le eletise ua mafua ai ona taofi le gaosiga.Ae ui i lea, e le o manino pe o le a le umi e tumau ai le faʻafitauli o le eletise.
E aunoa ma se masalosalo, e te iloa o Swarajya o se faʻasalalauga faʻasalalau e faʻalagolago saʻo i le lagolago e tuʻuina atu e le au faitau i le tulaga o saofaga.Matou te le maua le malosi ma le lagolago a se vaega tele o faʻasalalauga, matou te le o tauivi foi mo se seʻi faʻasalalauga tele.
O la matou faʻataʻitaʻiga pisinisi o oe ma lau saofaga.I taimi faigata fa'apea, matou te mana'omia nei la outou lagolago e sili atu nai lo se isi lava taimi.
Matou te tuʻuina atu le sili atu i le 10-15 tala sili ona lelei ma faʻamatalaga faʻapitoa ma manatu.O loʻo matou galulue mai le 7 i le taeao e oʻo i le 10 i le afiafi ina ia mautinoa o oe, le tagata faitau, e mafai ona iloa le mea saʻo.
Avea ma sponsor po'o le au fai saofaga i se totogi maualalo e pei ole Rs 1,200/tausaga o le auala sili lea mo oe e lagolago ai a matou taumafaiga.
Swarajya-o se faleie tele ma le aia tatau e tautala ai mo le nofoaga autu o le saolotoga, lea e mafai ona faʻafesoʻotaʻi, faʻafesoʻotaʻi ma faʻafeiloaʻi le Initia fou.


Taimi meli: Oke-07-2021