nofoaga uelo robotic mo se laina gaosiga atoa e na o le lua tagata e manaʻomia

O fofo faʻapipiʻi faʻapitoa e faʻaaogaina i le tele o alamanuia, e masani lava i totonu o fale taʻavale, ma o le arc welding ua faʻaogaina talu mai le 1960s o se auala faʻalagolago i le gaosiga e faʻaleleia ai le saʻo, saogalemu ma le lelei.
O le aveta'avale autu mo fofo faʻapipiʻiina otometi o le faʻaitiitia o tau umi, faʻaleleia le faʻamaoni ma le gaosiga.
Ae ui i lea, o le taimi nei, ua aliaʻe mai se malosiaga faʻamalosi fou, ona o loʻo faʻaaogaina robots e fai ma auala e faʻafeiloaʻi ai le va o tomai i totonu o le pisinisi uelo.
O le American Welding Society (AWS) o loʻo faʻatatauina o le alamanuia o le a faʻapuupuu i le lata i le 400,000 faʻapipiʻi faʻapipiʻi i le 2024. Robotic welding o se tasi lea o fofo i lenei le lava.
O masini faʻapipiʻi robotic, e pei o le Cobot Welding Machine, e mafai ona faʻamaonia e se Inspector Welding. O lona uiga o le masini o le a pasia tutusa suʻega ma asiasiga e pei o soʻo se tasi e fia maua faʻamaonia.
Kamupani e mafai ona tuʻuina atu robotic welders o loʻo i ai se tau maualuga maualuga e faʻatau ai se robot, ae leai se totogi faʻaauau e totogi.
O le gafatia e fa'autometi faiga uelo e mafai ai e tagata ma robots ona galulue fa'atasi e fa'amalieina mana'oga pisinisi.
Na faamatala e John Ward o Kings of Welding: “Ua tatou vaaia le tele ma le tele o kamupani uelo ua lafoai a latou pisinisi ona o le le lava o tagata faigaluega.
"O le faʻaogaina o masini e le faʻatatau i le suia o tagata faigaluega i robots, ae o se laasaga taua i le faʻafetauiina o manaʻoga o le alamanuia.O galuega tetele i le gaosiga po'o le faufale e mana'omia ai le tele o uelo e fa'agaioi i nisi o taimi e fa'atali vaiaso po o masina e su'e ai se vaega tele o uelo fa'amaonia.
O le mea moni, faʻatasi ai ma robots, o loʻo i ai i kamupani le malosi e faʻasoa ai punaoa sili atu ona lelei e ausia ai taunuuga sili.
E mafai e le au uelo e sili atu le poto masani ona taulimaina uelo e sili atu ona lu'itau, maualuga le tau, ae mafai e robots ona taulimaina uelo faavae e le mana'omia ai le tele o polokalame.
Welders faʻapolofesa e masani lava ona sili atu le fetuutuunai nai lo masini e faʻafetaui i siosiomaga eseese, aʻo robots o le a ausia taunuʻuga faʻatuatuaina i luga ole seti seti.
O loʻo faʻamoemoeina le faʻatupulaia o pisinisi faʻapipiʻi robotic mai le 8.7% i le 2019 i le 2026. O le gaosiga o taavale afi ma felauaiga o loʻo faʻamoemoe e faʻateleina le televave ona o le manaʻoga mo le gaosiga o taavale e faʻateleina i totonu o tamaoaiga o loʻo tulaʻi mai, faʻatasi ai ma taʻavale eletise e avea ma taʻavale tetele e lua.
O robots uelo e tatau ona avea ma elemene autu i le faʻamautinoaina o le saoasaoa ma le faʻamaoni i le gaosiga o oloa.
Asia Pacific o loʻo i ai le maualuga maualuga o le tuputupu aʻe. Saina ma Initia o atunuʻu e lua o loʻo taulaʻi i ai, o loʻo manuia uma mai fuafuaga a le malo "Faia i Initia" ma le "Made in China 2025" lea e manaʻomia ai le uelo o se elemene autu o le gaosiga.
O tala lelei uma nei mo kamupani uelo fa'aototometi robotic, lea e maua ai avanoa lelei mo pisinisi i le fanua.
Fa'aulu i lalo: Gaosimea, Fa'alauiloa Fa'ailogaina i: masini, alamanuia, gaosiga, robotics, robotics, welder, welding
Robotics ma Automation News na faavaeina ia Me 2015 ma ua avea ma se tasi o nofoaga sili ona faitau i lona ituaiga.
Fa'amolemole mafaufau e lagolagoina i matou e ala i le avea ma se tagata fai saofaga totogi, e ala i fa'asalalauga ma sponsorships, po'o le fa'atauina o oloa ma auaunaga e ala i la matou faleoloa - po'o se tu'ufa'atasiga o mea uma o lo'o i luga.
O lenei 'upega tafaʻilagi ma ana mekasini faʻatasi ma nusipepa faʻalevaiaso e gaosia e se vaega toʻaitiiti o tusitala poto masani ma faʻasalalauga faʻapolofesa.
Afai ei ai ni au fautuaga poʻo ni faʻamatalaga, faʻamolemole lagona le saoloto e faʻafesoʻotaʻi matou i soʻo se tuatusi imeli i luga o la matou itulau faʻafesoʻotaʻi.


Taimi meli: Me-31-2022